FÅREHAVEGÅRD
   
  Om Fårehavegård
  Kviehotel
  Stude
• Studenes opvækst
• Salg til private
• Salg B2B
• Forhandlere
  Æbler og æblemost
  Fotoalbum
  Find os på kort
Nyheder
EU
  Kontakt
  Forside
   
 
 
     
  STUDE :: STUDENES OPVÆKST
 

 
       
 
 

Vi køber studene hos de mælkeproducenter vi passer kvier for.

Derfor er det en flot blandet flok at se på, med mange forskellige farver og sjove aftegninger. Racerne er Jersey, Rød Dansk Malkerace og Sortbroget Dansk Malkerace. Og så er der alle krydsningerne blandt disse racer. Mælkeproducenterne er også begyndt at krydse kødkvæg ind, så Limousine og Charolais forekommer også i krydsningerne, men de er ikke klar til at slagte endnu.

En stud er en tyr, der er blevet kastreret inden den er 2 mdr. gammel. Studene fedes op, og de er klar til slagtning, når de er omkring 2 år.

Når studene kommer til os, samtidig med kviekalvene når de er 3-6 mdr., så får de også et tilskud af korn indtil de er ca. 7 mdr., og ellers lever de af græs.

Studene og kvierne kommer på græs først i maj måned, når der er et godt bid i græsset. De går ude hele sommeren indtil oktober-december, afhængig af vejret og græsmængden. Om vinteren går de i halmstrøede bokse i åbne stalde.

De lever af frisk græs om sommeren og ensilage (syltet græs) om vinteren. Det betyder at de vokser langsommere, end hvis de fik korn og kraftfoder som tilskud hele deres liv, men så giver det i øvrigt en rigtig god smag i kødet, når de kun får græs.

Studene går sammen med kvierne efter størrelse, så de store ikke kanøfler de små. Fordelene ved at studene er kastrerede er mange:

  • deres temperament er lige så roligt som kvierne, ergo mindre stressede dyr

  • det giver også et mere sikkert arbejdsmiljø for os der passer dem

  • kvier og stude kan gå sammen uden at kvierne bliver drægtige, både på stald og mark

  • studekødet er kortere i fibrene og fedtmarmoreringen mere jævn i kødet, og derfor bliver kødet mere mørt og smagfuldt.

Studene sælges i hele dyr og kunderne er private, gårdbutikker og slagterier.

 

 

 
   
     
 
STATSKONTROLERET ØKOLOGISK
FÅREHAVEGÅRD v. Karl Kampp & Majbritt Nielsen Herredsfogedvej 10, Tved 5700 Svendborg
Tlf.: Karl: 2178 1551 Majbritt: 2382 0959
faarehavegaard@mail.tele.dk