FÅREHAVEGÅRD
   
  Om Fårehavegård
  Kviehotel
  Stude
  Æbler og æblemost
  Fotoalbum
  Find os på kort
Nyheder
EU
  Kontakt
  Forside
   
 
 
     
  KVIEHOTELLET
 

KVIEHOTEL

 
         
 
 

Vi passer ca. 100 kvier for 2 økologiske mælkeproducenter her fra Fyn.

Kalvene kommer når de er mellem 3-6 mdr., vokser op, og bliver insemineret omkring 14 mdr. alderen.

De er drægtige i 9 måneder og 1 uge, og kommer hjem til mælkeproducenten en måned før de skal kælve, og da er de ca. 2 år. Så kan de lige vænne sig til foderet og de nye omgivelser inden de kælver og skal til at malke. De er her på gården ca. 1,5 år.

Kalvene får et tilskud af valset korn i 3-7 mdr. -alderen. Økologiske kalve skal nemlig have mælk indtil de er 3 måneder, og så er korn en god overgang fra mælk til kun at leve af græs/ensilage, som de fodres med efter ædelyst.

Kvier og stude går sammen efter størrelse, så de store ikke kanøfler de små. Her er det også praktisk at det er stude, at de er kastreret, for så parrer de sig ikke med kvierne. De går sammen både i halmstrøede bokse om vinteren og på markerne om sommeren.

De bliver lukket på græs omkring første halvdel af maj, når der er godt bid i græsset. Der går de hele sommeren til en gang i efteråret, afhængig af vejr, temperatur og græsmængde.

Det er en flot blandet flok at se på med mange forskellige farver og sjove aftegninger. Racerne er Jersey, Rød Dansk Malkerace og Sortbroget Dansk Malkerace. Og så er der forskellige krydsninger blandt disse racer.

Ordforklaring:

Kvier er koens ”piger”, som bliver til en ko, den dag de får deres første kalv.

Insemineret = kunstig befrugtet

Drægtige = gravide

Kælver = føder

 

 
   
     
 
STATSKONTROLERET ØKOLOGISK
FÅREHAVEGÅRD v. Karl Kampp & Majbritt Nielsen Herredsfogedvej 10, Tved 5700 Svendborg
Tlf.: Karl: 2178 1551 Majbritt: 2382 0959
faarehavegaard@mail.tele.dk