LANDBRUGET
Vi købte gården i 1993 af Karls forældre, som havde et landbrug med 53 Jersey malkekøer samt ungdyr og 19 ha jord + forpagtninger.
Samtidig købte vi 11 ha jord til, samt forpagtede yderligere 10 ha jord til ejendommen. Løbende fik vi flere køer frem til 1998, hvor vi byggede en løsdriftsstald med plads til 90 køer.
Løsdriftsstalden var et led i planen om at lægge gården om til økologisk drift. Omlægningen begyndte i 1999 og var helt økologisk i 2002.
Sideløbende med mælkeproduktionen havde Majbritt en gårdbutik med salg af økologisk oksekød og svinekød af egen produktion, samt indkøbte lam og kylling, selvfølgelig alt sammen økologisk.
I 2007 valgte vi at sælge malkekøerne samt lukke gårdbutikken pga. svigtende helbred (albuer, knæ og ryg) samt for stort arbejdspres i gårdbutikken.
Samtidig går Majbritt ud af virksomheden og begynder på en kontoruddannelse. Karl starter op med kviehotel, studeopdræt og æbleplantage.
Markerne dyrkes med græs til foder til dyrene. Henholdsvis som afgræsning og til græsensilage. Kløveren i græsmarken har også en væsentlig funktion, som kvælstofleverandør til kornmarkerne i det økologiske sædskifte. Af korn kan der dyrkes hvede, havre og eventuelt rug, triticale og vårbyg. Kornet sælges til grovvarefirmaer eller andre landmænd.
|